AICA Türkiye Telif Haklarına Dikkat Çekiyor


Ülkemizde sanat yazarları, eleştirmenler ve küratörlerin meslekleri ile ilgili en büyük sorunlarından biri telif haklarının sağlıklı bir şekilde gözetilmemesi.

Telif haklarının giderek daha büyük bir soruna dönüşmeye başlaması bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek ve telif haklarına dikkat çekmek gereğini doğurmuştur.

Türkiye’nin kültürel alanda gelişiminde başat rol oynayan, kültürel hayatın önemli aktörleri olarak ülke belleğini inşa eden kültür emekçilerinin böylesine hayati bir meselede görmezlikten gelindiğini gözlemlemekte, ötesi bu alanın emekçileri olarak günümüz şartlarına uymayan, değerleri göz ardı eden anlayışları deneyimlemek zorunda kalmaktayız.

Kültür sanat alanı bu alanda yetkin emekçilerin üretimleri ile var olur. Bir ülkenin vizyonunun, değerlerinin oluşması, sürdürülebilir üretimin sağlanması ancak bu alanda üreten yazar, eleştirmen, sanatçı ve küratörlerin etik değerlere bağlı, güvenilir, sağlıklı bir ortamda çalışması ile mümkündür.

AICA Türkiye yönetim kuruluna konu ile ilgili gelen talepler üzerine telif haklarına dikkat çekmek, bu konunun Türkiye’de yerleşik etik bir değere dönüşmesini sağlamak adına gerekli adımları atmış bulunmaktayız.

AICA Türkiye bundan sonra da telif haklarını takipçisi olacak, konuyla ilgili çalışmalarına devam edecek ve sadece üyelerimize değil bu alandaki tüm meslektaşlarımıza bu konuda gerekli desteği verecektir.