“daire” Projesi Kahvaltılı Açılış ve Basın Toplantısına Davet


Üyelerimizden Seyhan Boztepe'nin de dahil olduğu ve K2 Çağdaş Sanat Derneği koordinatörlüğünde yürütülen "daire" kısa adlı projeyi tanıtmak amacıyla, proje ortakları, ilgili kurum/ kuruluşlar ve basın mensuplarının katılımıyla 18 Haziran 2019 tarihinde, 09.30 -12.00 saatlerinde Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde kahvaltılı Açılış ve Basın Toplantısı gerçekleştirilecektir.

 

“daire” Projesi
Kahvaltılı Açılış ve Basın Toplantısına Davet

K2 Çağdaş Sanat Derneği koordinatörlüğünde yürütülen “daire” kısa adlı projeyi tanıtmak amacıyla, proje ortakları, ilgili kurum/ kuruluşlar ve basın mensuplarının
katılımıyla 18 Haziran 2019 tarihinde, 09:30-12:00 saatlerinde Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz kahvaltılı Açılış ve Basın Toplantısı’nda sizi görmekten memnuniyet duyacağız.

“Konuk Sanatçı” Programı Aracılığıyla STK’lar ve Kamu Kurumları Arasında Ağ Oluşturmak başlıklı projemiz, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Sivil Toplum Destek Programı çerçevesinde yürütülen “Kamu Sektörü ve STK’lar arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi için Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Sivil Toplum Destek Programı altında yürütülen Program, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) 2014 programı kapsamında finanse edilmektedir. Program sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve sivil toplum kuruluşlarının kendi aralarındaki ağları geliştirmeyi hedeflemektedir. Hibe programı kapsamında, Türkiye genelinde 10 proje, yaklaşık 4,3 milyon Avro hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Program T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmektedir; Sözleşme Makamı ise Merkezi Finans ve İhale Birimidir.

Destek alan 10 sivil toplum kuruluşundan biri olmak, Derneğimiz için gurur kaynağıdır. Kısa adı “daire” olan projemiz, Türkiye’de sanat alanında faaliyet gösteren kamu kurumları ve STK’ların güncel sanata ilişkin politika oluşturma ve karar alma süreçlerine dahil olmalarını sağlamak için kendi aralarındaki işbirliğini güçlendirerek sanat alanındaki kapasitelerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Türkiye’den Göçebe Akıl (NomadMind) Tasarım ve Sanat Uygulamaları Derneği, Troya Kültür Derneği ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ve Slovenya’dan SCCA - Ljubljana Çağdaş Sanat Merkezi’nin ortaklığında hayata  geçirilmektedir.

Proje, İzmir, Çanakkale, Hatay, İstanbul, Sinop, Diyarbakır, Mardin, Nevşehir ve Mersin olmak üzere Türkiye’nin 9 ilinde uygulanmaktadır. Bireyler ile kurumları güncel sanat alanında üretim merkezli bir ortamda buluşturan proje, 15 Ocak 2019 tarihinde başlamış olup 14 Eylül 2020’ye kadar sürecektir.

Ayşegül KURTEL
K2 Çağdaş Sanat Derneği Başkanı                                                           
                                                                                                                                                                                                               

Tarih: 18 Haziran 2019 Salı                                                                                           
Program:
09.30 - 10.30 Kahvaltı
10.30 - 12.00 Açılış ve Basın Toplantısı
Yer: Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi
Umurbey Mah., Liman Cad., No:16/9, Konak İZMİR

İletişim:
Begüm Tatari
Proje İletişim Uzmanı
+90 (533) 554 88 34 / iletisim@daire.org.tr
LCV: 13 Haziran 2019 Perşembe